Je eigen brood leren bakken is zo tof.
Deze basic is voor de beginners onder ons die de knepen van het vak willen leren. In deze workshop zet je jouw eerste stappen in de wondere wereld van ambachtelijk brood bakken.
Workshop Highlights:
Uiteraard steek je de handen uit de mouwen en maken we samen 2 broden. Na deze workshop heeft brood bakken geen geheimen meer voor jou!
Meebrengen: goed humeur, kookschort en notitie materiaal. Binnen de week ontvang je van ons ook nog een stappenplan.
Zuurdesem is hipper dan ooit. Ook fan? Schrijf je dan snel in. De kennis uit de basic brood workshop kun je hier uitbreiden.
GEEN ervaring of feeling met brood bakken? Volg dan eerst onze basic brood workshop.
Workshop Highlights:
In deze desem workshop maken we 2 broden from scratch.
Je krijgt na afloop ook je eigen zuurdesem starter mee naar huis, zodat je meteen aan de slag kan, en 1kg bloem.
Meebrengen: goed humeur, kookschort en notitie materiaal. Binnen de week ontvang je van ons ook nog een stappenplan.
Nieuw! Bubbels in de pot.
Workshop Fermenteren
met Bakker Rik op woensdag 22/10 – 18u30
Bakker Rik duikt met jou in de wondere wereld van fermenteren. Je leert alles over de basics én maakt zelf een pot heerlijke kimchi. Daarna kan je thuis ook met andere groenten aan de slag.
Wat maken we?
Korean kimchi
Je leert:
Hygiëne & veiligheid (wanneer is het oké / fout?)
Snijtechnieken & percentages
Het proces stap voor stap
Smaakbalans (kruiden, knoflook, gember, chili)
Bewaren & gebruiken
👉 Je gaat naar huis met je eigen potten vol smaak en goede bacteriën.
Meebrengen:
2 glazen potten (min 1L)
goed humeur
kookschort
notitie materiaal
Bakker Rik neemt je mee in de rijke en robuuste wereld van roggebrood. Tijdens deze workshop leer je de kneepjes van het bakken met rogge: van de starter tot het rusten van het brood. Je gaat zelf aan de slag met de fantastische broden Tourte de Seigle en het populaire, voedzame Rugbrød.
Workshop Highlights:
Na afloop krijg je jouw 2 gemaakte broden mee naar huis, een rogge zuurdesem starter en 1kg bloem.
Meebrengen: goed humeur, kookschort en notitie materiaal.
Ontdek de magie van Zuurdesem Pizza! Wat maakt het zo bijzonder?
Het geheim zit natuurlijk in het deeg. Het wordt gemaakt met natuurlijke gisten en fermentatie, waardoor het deeg een unieke smaak en textuur krijgt.
Resultaat? Luchtige korst met een heerlijke complexiteit, en een smaak die je niet kan weerstaan.
Workshop Highlights:
Samen zuurdesempizza’s maken? Plezier gegarandeerd.
Na afloop krijg je je eigen starterskit mee: desem, blikje San Marzano tomaat en 1kg typo 00 bloem.
Meebrengen: goed humeur, kookschort en notitie materiaal. Binnen de week ontvang je van ons ook nog een stappenplan.
Zoetebekken met massa’s goesting gezocht!
In deze workshop duik je helemaal in het maken van rijk, zacht en luchtig briochedeeg – met alles erop en eraan!
We maken onze beroemde cinnamon swirls, de kardemom-variant én een chocolade babka die je gasten doen zwijgen bij de eerste hap.
Traag, ambachtelijk en met veel smaak – zoals altijd bij ons!
Workshop Highlights:
Ga naar huis met je eigen meesterwerken, én de skills om dit thuis nog eens te doen!
🎁 Cadeau voor thuisbakkers:
Je krijgt ook je eigen zuurdesem starter mee naar huis en 1kg bloem.
Meebrengen:
Patisserie met pit !
In deze workshop draait het om fijne patisserie met karakter. Je ontdekt hoe die héérlijke bokkepootjes worden gemaakt. Daarna duiken we in de wondere wereld van onze cannelés
Alles met vakmanschap – zoals je dat van bakker Rik gewend bent.
Traag, ambachtelijk en met veel smaak – zoals altijd bij ons!
Workshop Highlights:
Neem de technieken en je eigen meesterwerken mee naar huis.
Meebrengen:
Van discard naar delicatesse !
In deze nieuwe workshop leer je hoe je van overschot een troef maakt.
Bakker Rik laat je ontdekken hoe veelzijdig en smaakvol zuurdesemrestjes kunnen zijn. Een duurzame workshop waarin we verrassend creatief aan de slag gaan – vol ideeën en inspiratie om ook thuis verder te bakken.
Traag, ambachtelijk en met veel smaak – zoals altijd bij ons!
Workshop Highlights:
Wat we maken:
Crackers – Grissini – Flatbreads Muffins – American pancakes
Je gaat naar huis met een hoofd vol ideeën én een tas vol lekkers.
Meebrengen:
Zuiders en vol karakter!
We maken twee iconen uit de Italiaanse traditie: de luchtige én smaakvolle ciabatta, en de knapperige focaccia.
Leer de technieken voor het kneden en bakken van deze heerlijke zuurdesemvarianten.
Traag, ambachtelijk en met veel smaak – zoals altijd bij ons!
Workshop Highlights:
Ga naar huis met je eigen Mediterrane creaties en de kennis om deze klassiekers thuis te bakken.
🎁 Cadeau voor thuisbakkers:
Je krijgt ook je eigen zuurdesem starter mee naar huis en 1kg bloem.
Meebrengen:
Altijd al willen leren hoe je heerlijke, luchtige viennoiserie maakt met een ambachtelijke twist? Laagje per laagje leren we uiteindelijk croissants én pains au chocolat rollen.
Kom naar onze exclusieve workshop en ontdek het geheim van perfecte croissants & pains au chocolat, allemaal op basis van zuurdesem!
Workshop Highlights:
Natuurlijk ga je naar huis met je eigen versgebakken lekkernijen! Alsook je eigen zuurdesem starter, zodat je thuis meteen aan het werk kan vergezeld van 1kg bloem.
Zin om samen met je vrienden, collega’s of familie een unieke workshop te beleven, helemaal voor jullie alleen? Dat kan!
👉 Belangrijk:
Een groep bestaat altijd uit 9 personen .
Kleinere groepen nemen we niet meer aan.
Ben je met meer dan 10 personen? Stuur ons gerust een mailtje, dan denken we graag mee.
Heel grote groepen kunnen we niet in ons atelier ontvangen.
Heb je zelf een geschikte locatie? Dan komen we met plezier naar jou toe –met onze pizza workshop op verplaatsing. Beschik je over een professionele keuken, of geschikte oven? Dan kan zuurdesem ook. Stuur ons gerust een mail met je vraag.
Je kan in ons atelier in principe al onze workshops exclusief voor jullie groep boeken: zuurdesem, basic brood, rogge, restjes & desem, pizza, of Rik’s favoriete sweets.
Iets anders in gedachte? Vertel het ons.
📅 Wanneer?
De datum en tijd zijn flexibel, in overleg. Workshops kunnen doorgaan op woensdagen of donderdagen vanaf 14u/15u.
Onze Zuurdesem Pizza Workshop komt ook op verplaatsing – ideaal voor een unieke teambuilding.
Verras je team met een originele en smakelijke namiddag. Bakker Rik begeleidt jullie stap voor stap naar de perfecte Napolitaanse zuurdesempizza — helemaal from scratch.
Heb je zelf een ander idee of concept? Laat het ons weten, we denken graag mee!
Workshop Highlights
✔️ Introductie in het maken van Napolitaanse zuurdesempizza
✔️ Je leert hoe je een sterk en luchtig deeg maakt
✔️ Samen shapen, beleggen én natuurlijk… bakken!
🔸 Voor groepen vanaf 15 personen
🔸 Op jouw locatie
🔸 Vraag nu je offerte aan via ons contactformulier of mail naar baasroodsezuurdesembakkerij@gmail.com!
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen.
Zuurdesemvrienden,
NEWS: je zal je vanaf nu moeten inloggen om te kunnen bestellen. Zo kan je zelf makkelijk aanpassingen maken in je dashboard.
Vanaf woensdag 01/10 is er een nieuwe 2-maandelijkse baklijst (die eindigt op zaterdag 29/11).
–> Je kan bestellen voor zaterdag tot woensdag nacht.
–>Je kan bestellen voor woensdag tot maandag nacht.
!!! Wij snijden ons zuurdesembrood niet !!!